sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Alkutilanne mittaukset ja ketoosi

Ensimmäisen päivän hauskin ja toisaalta ahdistavin osuus oli alkutulosten mittaus. Itse olen sellainen, että vaikka onnistuisinkin tässä projektissa, en usko sitä ilman faktatuloksia.

eli nämä mittasin:

Aamupaino



-Rinnanympärys
-Ylämaha rintojen alta
-Ylämaha navan yläpuolelta
-Alamaha paksuin kohta
-Lantio ilman alamahaläskiä
-Vasen yläreisi
-Oikea yläreisi
-Vasen polven yläpuolelta
-Oikea polven yläpuolelta
-Vasen käsivarsi
-Oikea käsivarsi

Olisi mukava saada tähän mukaan myös kehon koostumusmittaus, mutta nyt ei ainakaan näin alkuvaiheessa ollut siihen mahdollisuutta :)

Koska kaloreita saadaan päivän aikana vain noin 500kcal, on elimistö parin päivän aloituksen jälkeen ketoosissa eli elimistö ottaa energiakseen rasvasta poltetut kalorit. Normaalisti laihdutuksessa on se ongelma, että keho alkaa polttaa kehonrasvaa vasta ihan viimeisenä, joten tässä rasvanpalamisprosessiin päästään hiukan nopeammin.

Koska kahden tai kolmen ensimmäisen päivän aikana elimistö käyttää energialähteenään glukoosivarastonsa, lähtee sen ansiosta se pari kiloa extraa normaaliin viikkoon nähden ensimmäisellä viikolla. On kuitenkin otettava huomioon, että kun aletaan taas syömään ja saamaan enemmän hiilihydraatteja kehoon, täyttyvät myös kehon glukoosivarastot ja tämä 1-2 kg palaavat useimmilla takaisin.

Liikuntaa ei suositella suurempia määriä ensimmäisen tai jopa ensimmäisen kahden viikon aikana riippuen siitä kauanko kenenkin kropalla kestää päästä tähän ketoositilaan. Pieni kävelylenkki kerran päivässä esim. vaunuilla riittää ihan hyvin.

Mistä sitten tietää, että kroppa on ketoosissa?

Ketoosiin päästyä kieli on valkea, ominainen kehonhaju muuttuu hieman pistäväksi ja olo paranee eikä näläntunnetta oikeastaan häiritsevästi enää ole. Näläntunne poistuu siksi, että keho saa energiaa polttamastaan kehon rasvavarannoista. Tästä syystä on oltava riittävästi rasvaa kehossa, jotta ketoosiin voi edes kunnolla päästä.. siitä nämä rajoitteet (esim täysvauhti 3pss/päivä vain yli bmi 28 omaaville).

Itse ajattelin vielä käydä apteekista hakemassa Ketostiksejä, joilla voi virtsasta mitata tätä ketoosin syvyyttä. Lisäksi muiden iloksi ajattelin ostaa suusuihketta, ettei henki haise pistävälle. :)

Tästä se lähtee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti